Afscheid nemen van je moeder doet pijn, heel veel pijn. Het legt als het ware een zwaarheid op je hart, een nevel in je hoofd, tranen in je ogen. Er is geen handleiding over hoe je met zo een verlies moet omgaan. Je probeert het op verschillende manieren een plaats te geven maar de pijn gaat niet weg. Ik dompelde mezelf iedere dag onder in de mooie helende energie van Reiki en ik merk dat het verdriet niet weggaat maar wel zachter wordt. Mijn verdriet wordt omgezet in liefde, heel zacht. Er pinkelt nog steeds een traan, en ja dat mag, maar de liefde die ik voel doet een kleine glimlach verschijnen als ik aan mama denk.

Ik ben opnieuw zo dankbaar dat ik Reiki heb in mijn leven, het geeft me een geborgenheid, het verbindt me met het universum, met het alles .

Dank je wel mama, want jij was het die de eerste zaadjes geplant hebt en steeds je handen legde op onze pijnen om deze te doen verzachten. Jij hebt me voorbereid om alles, ook op dit moment.

Liefs Sonja